Trots låga förväntningar inför Jobbmässan, resulterade besöket i en anställning på Combitech AB!

Indrani Shanmugam

Indrani Shanmugam jobbar sedan december som systemutvecklare på Combitech AB. Hon har bott i Sverige i fem år men har lång erfarenhet inom yrket från hemlandet Indien. Indrani jobbade tidigare på ett mindre företag där utvecklingsmöjligheterna var begränsade. Därför ville hon hitta nya utmaningar hos en annan arbetsgivare. När hon besökte Jobbmässan i oktober förra året hade hon varit arbetslös i tre månader. Hon hade skickat en mängd ansökningar till olika företag utan större respons.

Indrani hade relativt låga förväntningar inför Jobbmässan. Hon förberedde ändå sig väl och läste på om de företag som hon ville träffa. Hon presenterade sig för ett antal arbetsgivare. Två veckor senare hade hon fem intervjuer inbokade och därefter även jobberbjudanden från samtliga.

”Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle kunna välja mellan fem olika arbetsgivare. Jag är så tacksam över att Combitech ville anställa mig. De ger mig möjligheter att utvecklas och testa på nya saker. Det är viktigt för mig!” Säger Indrani

Hon vill uppmana alla som söker arbete att besöka mässan. Indrani tycker det är en otroligt viktig mötesplats, där det personliga mötet ger helt nya möjligheter för arbetssökande att nå fram i bruset. Det blir även effektivt eftersom många arbetsgivare är samlade på samma plats. Hon menar också att fler arbetsgivare borde ta tillvara på möjligheten som Jobbmässan erbjuder. Att få träffa personer i verkligheten i stället för att bara läsa Cv:n kan bidra till att man anställer en person som aldrig annars hade fått chansen.