augusti 7, 2017

För dig som går 3:an på gymnasiet

I samarbete med gymnasieskolan i Jönköpings kommun, har Jobbmässan bjudit in intressanta föreläsare för att inspirera dig inför ditt framtida yrkesval. Du som går sista året på gymnasiet är inbjuden till två unika föreläsningar som riktar till ungdomar som snart ska ut på arbetsmarknaden. Efter föreläsningarna har du chansen att träffa framtida arbetsgivare i Hall A på Jobbmässan.

Plats: Elmia, Rydbergssalen (Ingång via Entré Nord)

13:30 Arbetsmarknadskunskap
– Världens jobbigaste lektion som gör det enklare att få jobb!

14:30 Andreas Glad, Spelutvecklare
– Spelutvecklare spelar bara tv-spel hela dagarna… eller?
Träffa en av männen bakom specialeffekterna i Battlefield 1!

15:00 Träffa framtida arbetsgivare på Jobbmässan i Hall A

Mer om föreläsarna

Andreas Glad, spelutvecklare

Han är mannen bakom specialeffekterna i Reveal-trailern för Battlefield 1 som enligt Forbes är den mest ”likade”trailern i Youtubes historia, inklusive film och tv. Han har under sin karriär arbetat med ett antal spel, som sålt över 30 miljoner exemplar och har vunnit en mängd priser. Förra året arbetade han på DICE, som Associate lead VFX artist. DICE är Sveriges största spelföretag som förra året hade en omsättning på nära en miljard kronor.

Nu driver han sitt eget företag inom spelutveckling. Som konsult hjälper han ett flertal företag att skapa specialeffekter i spel. Ett av Anderas fokusområden nu är VR (Virtual Reality) som håller på att slå igenom stort.

Han känner ett personligt ansvar för att utbilda nästa generations VFX-artister då det råder akut brist i branschen.

Arbetsmarknadskunskap

Det är tydligt att glappet mellan ungdomar och den kompetens som efterfrågas av arbetsgivarna har vuxit. Hos arbetsgivarna börjar kompetens- och arbetskraftsbristen bli akut. Samtidigt upplever ungdomarna ett växande utanförskap där ingångsjobb saknas. Den här föreläsningen handlar om att vägleda ungdomar till yrken där jobben finns idag och i framtiden.